lunes, 26 de mayo de 2014

Ordenació presbiteral de Mn. Joseph Geethafonkalan a la Catedral

Mn. Joseph Geethanfonkalan ha estat ordenat de prevere el dijous 1 de maig a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, en una cerimònia solemne presidida per l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, acompanyat per nombrosos companys d'estudi i sacerdots que han vetllat el seu camí en el Seminari a Àvila, Madrid, i la mateixa Seu d'Urgell, a més d'un gruix molt important de capellans de la diòcesi, que han volgut acompanyar el ja prevere en aquest dia tan important. Hi han estat presents el Prior de Montserrat, el P. Ignasi M. Fossas i el Rector del Seminari Interdiocesà, Mn. Norbert Miracle, entre d'altres formadors i amics. També s'han desplaçat des de Sri Lanka, d'on és originari Mn. Joseph, la seva família més propera, encapçalats pel seu pare (la seva mare va morir fa un any), germans i molts amics alguns a Espanya i altres a diversos llocs del món: Canadà, USA, França, Noruega, Alemanya i el Regne Unit. També hi ha estat present l'Excm. Sr. Cònsol d'Sri Lanka a Barcelona. La Catedral s'ha omplert també de fidels i amics que s'han desplaçat des de València, Madrid, Toledo, Avila, Salamanca i Ciudad Real.
Després de la lectura de l'Evangeli, ha començat la litúrgia de l'ordenació presbiteral, amb la crida de l'ordenand.  Mons. Vives, a la seva homilia, ha fet referència  parlant de St. Josep, de la tasca de custodis de la fe que tenen els sacerdots, considerant-la un regal i un present que s'ha de transmetre a les persones. Ha fet referència a l'Evangeli del dia: "Josep es despertà i complí el que l'àngel del Senyor li havia manat"  i ha encoratjat Mn. Joseph a seguir l'exemple de sant Josep, dipositant la confiança en Déu i custodiant i expressant el do de la fe entre els homes i dones d'avui. Ha parlat de la joia pasqual que hem de transmetre tots els cristians i especialmente els sacerdots, i ha demanat unitat de vida en el nou prevere. S'ha expressat en tàmil, català castellà, i anglès. I a l'inici ha saludat els aranesos presents en la llengua aranesa.

Mn. Joseph ha fet amb emoció les promeses sacerdotals, s'ha cantat la lletania dels sants, i l'Arquebisbe li ha imposat les mans, primer, i també la resta de preveres, i ha dut a terme la gran pregària d'ordenació. L'ofrena dels ornaments i la posterior vestició, la unció de les mans i el lliurament del pa i del vi, amb el calze i patena aportat pels seus familiars, han donat pas al bes de pau del bisbe i dels preveres, per acabar amb la celebració de l'Eucaristia, concelebrada per Mn. Joseph al costat de l'Arquebisbe Vives.
Mn. Joseph, abans d'acabar, ha fet un sentit agraïment a totes les persones que han fet possible la celebració de la seva ordenació, partint dels seus pares i germans, i seguint per formadors, companys i sacerdots amb fidels, que l'han acollit al llarg del seu aprenentatge. Ha fet un esment especial per a Mn. Pere Balagué i Mn. Josep Amiell, que l'han acollit a la casa rectoral de Vielha "com un fill", i on seguirà vivint en els propers mesos, ja que servirá les parròquies de la Vall d'Aran, i en concret serà el Vicari de Vielha. Diumenge 4 de maig celebra la seva primera missa a Sant Miquel de Vielha.








 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario